© Hww.be
OPENLUCHTTENTOONSTELLING ’40 –‘45 SUPPLY POINT “ PEOVER CAMP ”

AUGUSTUS

4
ZATERDAG

AUGUSTUS

5
ZONDAG
WOMMELGEM • Tijdens dit weekend houd de vereniging Historical War Wheels v.z.w. uit Puurs, open deur op de terreinen van Fort 2 te Wommelgem. Deze club slaagt er ieder jaar weer in om samen met andere nationale en internationale verzamelaars een prachtig geallieerd kamp na te bouwen.

Verschillende thema's (veldkeuken, telefooncentrale, MP-Post, Rode Kruis-eenheid, voertuigonderhoud-depot enz.) zullen te bewonderen zijn alsmede een prachtige collectie aan uniformen, voertuigen, uitrusting, tenten en ander materiaal dat onze bevrijders gebruikten tijdens deze donkere jaren.

Wanneer u het kamp bezoekt zult u zich in een totaal andere wereld bevinden, tot zelfs de achtergrondmuziek is uit dezelfde periode. Alle deelnemers lopen de ganse dag in originele uniformen en maken zo het kamp tot een realistisch re-enactment gebeuren.Het doel achter deze open-lucht-tentoonstelling is duidelijk, dit mag nooit vergeten worden en de jeugd van vandaag heeft er alle belang bij een kijkje te gaan nemen om te zien in welke moeilijke omstandigheden en met welk primitief materiaal de geallieerden de vijand van toen moesten bestrijden en verdrijven om onze democratie in ere te herstellen.

Hun offers en deze van de vele burgers en verzetsstrijders moet daarom ten allen tijde herdacht worden en dat is ook het doel van deze vereniging Ingang via parking 1, tegenover taverne Byblos. GRATIS IINKOM.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.478 38 19 78
Fort 2 Wommelgem
Fort II-straat
2160 Wommelgem
breng me hierheen