BELVUE MUSEUM
BRUSSEL • We schrijven 1830... daar start dit verhaal, het verhaal van hoe een klein land zeer verrassend kan zijn. Het verhaal van een lap grond die België heet. Bijna 200 jaar een land in beweging, een leven van voor- en tegenspoed, opstanden en oorlogen, democratie en vorsten.

We schrijven geen geschiedenis in het BELvue museum, de geschiedenis heeft ons museum geschreven. In 9 zalen en tijdelijke tentoonstellingen verrast dit land zijn inwoners en gasten. Historische gebeurtenissen in unieke documenten, rake filmfragmenten en foto's die u nooit zult vergeten, momenten die ooit waren, komen terug tot leven, als herinnering voor ouderen of als ontdekking voor de jeugd...

U kunt ook 'gewoon' langskomen voor de schitterende locatie, het voormalige 18de-eeuwse BELvue hotel. Naast het koninklijk paleis, met zicht op de tuinen, prachtig gerenoveerd en uniek in zijn soort. Een gebouw dat meer is dan stenen, meer dan geschiedenis, een gebouw waar u een deel van ons collectief geheugen beleeft en dat u hiervoor zowel als Belg of als buitenlandse bezoeker met open deuren ontvangt. BELvue heeft een verhaal, en wil dat graag met u delen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.2 502 46 23
BELvue museum
Paleizenplein 7
1000 Brussel
breng me hierheen